Teaterpaket Västanå musik & teater

Missa inte årets föreställningar på Västanå musik & teater i Sunne. Denna Värmländska teaterpärla som tillfredsställer all dina sinnen och drar långväga publik med sina helhetsuppleveler. Med våra teaterpaket övernattar ni hos oss och vi bokar även både biljetter och parkering. Du väljer rum och föreställningsdatum, och om du vill stanna ett eller två dygn. Lätt som en plätt. Varmt välkommen!

Herr Arnes penningar- av Selma Lagerlöf 22/6 - 7/9

Om föreställningen: Herr Arnes penningar är en spännande spökhistoria, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela vår föreställning. Intrigen har verklighetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586. Det är en tid av mycket oro i samhället, ständiga krig mellan Sverige och Danmark-Norge och dessutom underliggande religionskonflikter mellan katolicismen och den lutherska reformationen.
I Marstrand pågår en intensiv sillperiod som fått fiskare och uppköpare från hela Nordeuropa att söka sig till ön. Där det råder en sådan Klondyke-stämning samlas mängder av folk som vill tjäna pengar. Marstrand fick namn om sig att vara den mest sedeslösa platsen i Norden.
Under dessa omständigheter sker fruktansvärda mord på den lutherska prästen Herr Arne och hela hans familj. Mördarna kommer undan med Herr Arnes stora penningkista av ek. Men prästens pengar är redan befläckade då herr Arne själv rövat sin skatt från klostren.
En enda ur familjen kommer levande undan, den fattiga fosterdottern Elsalill. Hon blir omhändertagen av en fiskmånglare, Torarin, och får börja rensa fisk nere på bryggan i Marstrand för att tjäna sitt uppehälle.
Men de döda vaknar till liv, sådana brutala mord måste uppklaras och brottet hämnas. Det blir ett övernaturligt, psykologiskt grymt spel med naturen som relief, då isen har lagt sig hårdare än vanligt och trots islossning på andra ställen vägrar den gå upp. Först måste mördarna bli funna och straffade.

Föreställningen pågår 22 juni - 7 september. Speltid 3 tim inkl paus.
Texten är hämtad från Västanås hemsida. Läs mer om föreställningen >>

Har du frågor kan du ringa oss på 0565 - 133 00

Teaterpaket Herr Arnes penningar.
Berättarladan / Västanå teater 1 natt.

Detta ingår: 
Västanå Teaterbiljett
Parkering Västanå
Frukost
Parkering
Tillgång till relaxavdelningen 
Wifi
Tillgång till gym
Ostbuffé

Teaterpaket Herr Arnes penningar.
Berättarladan / Västanå teater 2 nätter.

Njut av en sovmorgon och tvårättersmiddag eller middagsbuffé den andra kvällen. Du bestämmer själv om extranatten är före eller efter föreställningen.
Detta ingår: 
Västanå Teaterbiljett
Parkering Västanå
Frukost
Tillgång till gym
Tillgång till relaxavdelningen 
Parkering
Wifi
2-rätters eller middagsbuffé
Ostbuffé

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik.