68

Året var 1923

Året var 1923 då en privat villa intill Övre Frykenstrand lät uppföras. Som senare kommer att bli Lillmans pensionat med
fru Anna Lillman i spetsen. Hon ägde och drev verksamheten fram till och med den brand som 1932 totalförstörde fastigheten. Herr Noak Andersson hette den man som tilläts köpa den tomt, vilken han senare lät återuppföra det anrika pensionatet på och drev det fram till år 1943.   Samma år, 1943, beslutade Sveriges Riksdag att stadsbidrag skulle utgå för att möjliggöra några dagars semester för hårt arbetande husmödrar. Fru Hildur Humla var en pionjär inom sin tid och var en den som lät driva detta projekt vilket senare leder till att hon får köpa fastigheten av Herr Noak Andersson för att förverkliga sitt projekt, Frykenstrands Semesterhem. Den 27:e juni 1943 invigdes semesterhemmet av Landshövdingen Vennerström tillsammans med Hildur. Studieförbundet ABF gick senare in som delägare vilket möjliggjorde att semesterhemmet blev en välbesökt kursgård vintertid, då semesterhemmet inte användes för sitt ändamål.   Vidare bedrevs hotellverksamhet i fastigheten som har genomgått fler tillbyggnader, den senaste 1995, då en helt ny restaurang lät byggas. Lena Bergström bedrev hotellverksamheten fram till januari 2015 då hela anläggningen såldes. 

Sedan den 1 oktober 2017 ägs och drivs anläggningen nu av familjen Mörkfors under Best Westerns flagg. 

Boka rum

Rum 1

OK
   
Checka in
Checka ut
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.